Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Pudding yorkshire z wędzonym łososiem

Pudding yorkshire z wędzonym łososiem
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Szybki sposób na kolację i wykwintne podanie wędzonego łososia - oto właśnie takie danie!

Składniki

1 szt. Paczka wędzonego łososia
4 szt. Jajka
150 g Mąka pszenna
150 ml mleko
1 szczypta sół
1 szczypta pieprz
3 łyżeczka olej
1 garść świeży koperek
1 szklanka kremowy serek

Opis wykonania

Mąkę zmiksuj z jajkami i mlekiem oraz dopraw solą i pieprzem. Foremkę wysmaruj olejem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Gdy piekarnik i forma będą gorące, wlej do formy masę. Wstaw do piekarnika i piecz ok. 10-15 minut.

Pudding powinien być rumiany i wyrośnięty, choć może trochę opaść. Prawidłowo upieczony będzie miał kształt ciasta od karpatki.

Gdy pudding ostygnie, polej go kremowym serkiem śmietankowym, połóż plasterki wędzonego łososia i posyp świeżo posiekanym koperkiem.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych