Pudding yorkshire z wędzonym łososiem
4 porcje
30 min
Łatwe
Szybki sposób na kolację i wykwintne podanie wędzonego łososia - oto właśnie takie danie!
Składniki
1 szt. Paczka wędzonego łososia
4 szt. Jajka
150 g Mąka pszenna
150 ml mleko
1 szczypta sół
1 szczypta pieprz
3 łyżeczka olej
1 garść świeży koperek
1 szklanka kremowy serek
Pudding yorkshire z wędzonym łososiem
Pudding yorkshire z wędzonym łososiem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Mąkę zmiksuj z jajkami i mlekiem oraz dopraw solą i pieprzem. Foremkę wysmaruj olejem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Gdy piekarnik i forma będą gorące, wlej do formy masę. Wstaw do piekarnika i piecz ok. 10-15 minut.
Pudding powinien być rumiany i wyrośnięty, choć może trochę opaść. Prawidłowo upieczony będzie miał kształt ciasta od karpatki.
Gdy pudding ostygnie, polej go kremowym serkiem śmietankowym, połóż plasterki wędzonego łososia i posyp świeżo posiekanym koperkiem.
Komentarze