Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Pudding z nasionami chia ze smażonymi jabłkami

Pudding z nasionami chia ze smażonymi jabłkami
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Lekki pudding ze słodką nutą jabłek to doskonały, lekki posiłek na początek dnia.

Składniki

6 łyżeczka nasiona chia
1 szklanka mleko
2 szt. jabłka
1 łyżka masło
0,25 łyżeczka cynamon
1 łyżeczka cukier (ksylitol)

Opis wykonania

Nasiona chia wsypujemy do małego słoiczka i zalewamy mlekiem. Starannie mieszamy. Odstawiamy do lodówki na 10 minut. Następnie wyciągamy je, ponownie dokładnie mieszamy (koniecznie, aby się nie przykleiły do dnia) i wkładamy do lodówki na min. 30 minut. W tym czasie rozgrzewamy patelnię i roztapiamy masło, następnie wrzucamy jabłka pokrojone w drobną kostkę i dodajemy cynamon oraz cukier (ksylitol). Smażymy aż owoce zrobią się rumiane i miękkie. Studzimy. Pudding z chia nakładamy do salaterek, a na wierzchu kładziemy sporą porcję jabłek z cynamonem. Gotowe! Smacznego!
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych