Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Puree z marchewki

Opis wykonania

Puree marchewkowe to smaczny dodatek do mięs i ryb. Dodatek masła sprawia, że puree jest delikatne, kremowe, po prostu rozpływa się w ustach. Szczypta gałki muszkatołowej nadaje całości charakteru.

Puree z marchewki - krok 1

Marchewki obierz, umyj i ugotuj w osolonej wodzie.

Puree z marchewki - krok 2

Ugotowaną marchewkę umieść w pojemniku blendera i zmiksuj na gładką masę.

Puree z marchewki - krok 3

Dodaj łyżkę masła i przyprawy – gałkę muszkatołową i sól, ponownie zmiksuj do połączenia składników. Puree powinno mieć jednolitą, gładką konsystencję.

Puree z marchewki - krok 4

Puree posyp świeżo zmielonym pieprzem i posiekaną natką pietruszki.