Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Puszysty placek z piekarnika

Puszysty placek z piekarnika
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
To istna rozpusta śniadaniowa! Pyszne! Podałam z bitą śmietaną, ale z samymi owocami też będzie super. I ten kształt!

Składniki

2 łyżka masło
2 szt. jajko
1/2 szklanka mąka pszenna
1/2 szklanka mleko
1/4 łyżeczka sól
1 szklanka bita śmietana
1 szklanka owoce (jagody, maliny, truskawki)

Opis wykonania

Piec nagrzać do 205 st C. Do żaroodpornego szklanego naczynia (ok 23 cm średnicy) lub żeliwnej patelni nałożyć masło, wstawić do pieca i poczekać aż się stopi. Następnie przy pomocy pędzelka rozprowadzić masło po ściankach i dnie naczynia. W międzyczasie w średniej misce ubić lekko jajka - trzepaczką lub mikserem. Dodać mąkę, mleko i sól , wymieszać ( mieszałam ubijaczką od blendera). Wlać do naczynia z masłem Piec 25 do 30 minut lub do momentu, aż placek wyrośnie i będzie miał złoty kolor. Podawać natychmiast wypełniony owocami i bitą śmietana .Można posypać cukrem pudrem. Smacznego!
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych