Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Szwajcarski suflet chlebowy z gotowaną szynką, szczypiorkiem i serem.

Składniki

kromek chleba tostowego
plastrów chudej, gotowanej szynki
plasterków sera Greyerzer lub Emmentaler
masło do nasmarowania formy
2-3 łyżka szczypiorku
Polewa:
200 ml mleka
100 ml słodkiej śmietany
jaja
1/4 łyżeczka soli
biały pieprz, świeżo utarta gałka muszkatołowa

Opis wykonania

Na kromkach chleba tostowego położyć szynkę i ser, przeciąć na pół. Dachówkowo ułożyć warstwami w nasmarowanej formie sufletowej. Zmieszać wszystkie składniki na polewę. Równomiernie rozprowadzić na kromkach chleba. Piec w podany sposób. Przed podaniem posypać szczypiorkiem. Sposób nastawiania: grzanie górne/dolne 170-190⁰C oraz mikrofalówka 180 W, 25-30 minut.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych