Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem i serkiem naturalnym

Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem i serkiem naturalnym
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszna, zdrowa i sycąca rolada szpinakowa z łososiem wędzonym i serkiem naturalnym

Składniki

200 g Szpinak baby
3 szt. Jajko
100 g Łosoś wędzony
300 g Serek śmietankowy naturalny
1 szczypta Sól
1 szczypta Pieprz

Opis wykonania

1. Umyty szpinak zalewamy wrzątkiem aby liście opadły. 2. Dokładnie odsączamy gorącą wodę. 3. Odsączony szpinak przekładamy do miski. 4. Dodajemy żółtka jaj, sól i pieprz. 5. Zawartość miski rozdrabniamy blenderem. 6. W oddzielnym naczyniu białka jaj ubijamy na sztywną pianę. 7. Gotową pianę dodajemy do naszego szpinaku i delikatnie mieszamy. 8. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. 9. Gotową masę szpinakową rozsmarowujemy na blaszce i zapiekany w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 180 stopni. 10.Kiedy masa szpinakowa przestygnie rozsmarowujemy na niej serek śmietankowy. 11. Na serku rozkładamy równomiernie plastry łososia. 12. Całość ciasno zwijamy i okręcamy folią aluminiową. 13. Chłodzimy ok 3h w lodówce. 14. Kroimy roladę w plastry. 15. Smacznego :)
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych