Roladki jajeczne
4 porcje
Średnie
Są piękne, pyszne, szybkie i nadają się na przekąskę, ale również jako uzupełnienie dania głównego.
Wymyśliłam je gdy miałam ochotę zjeść coś ładnego
Składniki
1 szt. Jajko
2 łyżka Mąka
2 łyżka Mleko
1 szczypta Sól
1 szczypta Pieprz
4 szt. Pomidory suszone
20 szt. Kiełki (u mnie kapusty)
10 szt. Kapary
5 dkg Żółty ser
1 łyżeczka Masło klarowane
Roladki jajeczne
Roladki jajeczne
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
A TERAZ DO DZIEŁA!
W misce rozbełtaj jajko, dodaj mąkę, mleko i wymieszaj. Dodaj sól i pieprz.
Na patelni rozgrzej masło, wylej masę jajeczną. Obróć na drugą stronę. Idealna byłaby kwadratowa patelnia, jeśli jej nie macie (tak jak my nie miałyśmy) to można okroić.
Omlet studzimy, kroimy długi prostokąt. Kładziemy na niego ser, suszony pomidor, kapary, kiełki i rolujemy. Spinamy wykałaczką.
PS. SUPER NA ZIMNO I NA CIEPŁO :)
Komentarze