Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Są piękne, pyszne, szybkie i nadają się na przekąskę, ale również jako uzupełnienie dania głównego. Wymyśliłam je gdy miałam ochotę zjeść coś ładnego

Składniki

1 szt. Jajko
2 łyżka Mąka
2 łyżka Mleko
1 szczypta Sól
1 szczypta Pieprz
4 szt. Pomidory suszone
20 szt. Kiełki (u mnie kapusty)
10 szt. Kapary
5 dkg Żółty ser
1 łyżeczka Masło klarowane

Opis wykonania

A TERAZ DO DZIEŁA! W misce rozbełtaj jajko, dodaj mąkę, mleko i wymieszaj. Dodaj sól i pieprz. Na patelni rozgrzej masło, wylej masę jajeczną. Obróć na drugą stronę. Idealna byłaby kwadratowa patelnia, jeśli jej nie macie (tak jak my nie miałyśmy) to można okroić. Omlet studzimy, kroimy długi prostokąt. Kładziemy na niego ser, suszony pomidor, kapary, kiełki i rolujemy. Spinamy wykałaczką. PS. SUPER NA ZIMNO I NA CIEPŁO :)

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Liczba ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych