Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Ruloniki z flądry w sosie z pietruszki, startego sera i białego wina.

Składniki

Ryby:
świeżych filetów z flądry
sól
sok z 1/2 cytryny
20 g masła do nasmarowania formy
3-4 łyżka siekanej natki pietruszki
Sos:
60 g startego sera
20 g miękkiego masła
nieco białego wina
pieprz
2-3 łyżka słodkiej śmietany
2 łyżka siekanej pietruszki

Opis wykonania

Opłukać filety z flądry w zimnej wodzie i osuszyć. Następnie posolić, skropić sokiem z cytryny i jedną stronę posypać natką pietruszki. Nasmarować formę sufletową. Zwinąć filety w ruloniki i zabezpieczyć wykałaczkami przed rozwinięciem. Ułożyć ścisłe obok siebie w formie. Wymieszać ser, masło, białe wino, pieprz i śmietanę. Przygotowanym sosem polać filety z flądry I gotować w podany sposób. Przed podaniem posypać natką pietruszki. Sposób nastawiania: grill o dużej powierzchni średnio oraz mikrofalówka 600 W, 12 17 minut.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych