Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Ruloniki z flądry w sosie z pietruszki, startego sera i białego wina.

Składniki

Ryby:
świeżych filetów z flądry
sól
sok z 1/2 cytryny
20 g masła do nasmarowania formy
3-4 łyżka siekanej natki pietruszki
Sos:
60 g startego sera
20 g miękkiego masła
nieco białego wina
pieprz
2-3 łyżka słodkiej śmietany
2 łyżka siekanej pietruszki

Opis wykonania

Opłukać filety z flądry w zimnej wodzie i osuszyć. Następnie posolić, skropić sokiem z cytryny i jedną stronę posypać natką pietruszki. Nasmarować formę sufletową. Zwinąć filety w ruloniki i zabezpieczyć wykałaczkami przed rozwinięciem. Ułożyć ścisłe obok siebie w formie. Wymieszać ser, masło, białe wino, pieprz i śmietanę. Przygotowanym sosem polać filety z flądry I gotować w podany sposób. Przed podaniem posypać natką pietruszki. Sposób nastawiania: grill o dużej powierzchni średnio oraz mikrofalówka 600 W, 12 17 minut.

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Liczba ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych