Roladki z flądry w pietruszce
4 porcje
Średnie
Ruloniki z flądry w sosie z pietruszki, startego sera i białego wina.
Składniki
Ryby:
świeżych filetów z flądry
sól
sok z 1/2 cytryny
20 g masła do nasmarowania formy
3-4 łyżka siekanej natki pietruszki
Sos:
60 g startego sera
20 g miękkiego masła
nieco białego wina
pieprz
2-3 łyżka słodkiej śmietany
2 łyżka siekanej pietruszki
Roladki z flądry w pietruszce
Roladki z flądry w pietruszce
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Opłukać filety z flądry w zimnej wodzie i osuszyć. Następnie posolić, skropić sokiem z cytryny i jedną stronę posypać natką pietruszki. Nasmarować formę sufletową. Zwinąć filety w ruloniki i zabezpieczyć wykałaczkami przed rozwinięciem. Ułożyć ścisłe obok siebie w formie. Wymieszać ser, masło, białe wino, pieprz i śmietanę. Przygotowanym sosem polać filety z flądry I gotować w podany sposób. Przed podaniem posypać natką pietruszki.
Sposób nastawiania: grill o dużej powierzchni średnio oraz mikrofalówka 600 W, 12 17 minut.
Komentarze