Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Ruloniki z cukinii i bakłażana z mozzarellą

Opis wykonania

Smakują obłędnie, pyszna mozzarella i pomidory z ziołami świetnie współgrają z cukinią i bakłażanem

Bakłażana kroimy w plastry i solimy by pozbyć się goryczki. Cukinię obieraczką do warzyw kroimy we wstążki. Ser żółty scieramy na tarcę, a mozzarellę kroimy w plastry. 1. Na patelni podsmażamy cebulkę i czosnek 2. Dodajemy passatę pomidorową, peperoncino, sól, pieprz i zioła. Dusimy, aż sos zgęstnieje. połowę przygotowanego sosu wylewamy na dno naczynia. 3. Bakłażana doprawiamy pieprzem i ziołami, następnie układamy na nim plaster mozzarelli i całość zawijamy wstążką z cukinii. 4. Tak przygotowane ruloniki układamy w naczyniu. Całość zalewamy resztą sosu. i posypujemy tartym serem oraz tymiankiem. Skrapiamy wszystko oliwą. Pieczemy 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st.