Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Ruloniki z cukinii i bakłażana z mozzarellą

Ruloniki z cukinii i bakłażana z mozzarellą
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Smakują obłędnie, pyszna mozzarella i pomidory z ziołami świetnie współgrają z cukinią i bakłażanem

Składniki

1 szt. cukinia
1 szt. bakłażan
500 ml passata pomidorowa
1 szt. czosnek
pół szt. cebula
1 garść tymianek
1 szt. mozzarella
100 g ser żółty
25 ml oliwa z oliwek
1 szt. peperoncino

Opis wykonania

Bakłażana kroimy w plastry i solimy by pozbyć się goryczki. Cukinię obieraczką do warzyw kroimy we wstążki. Ser żółty scieramy na tarcę, a mozzarellę kroimy w plastry. 1. Na patelni podsmażamy cebulkę i czosnek 2. Dodajemy passatę pomidorową, peperoncino, sól, pieprz i zioła. Dusimy, aż sos zgęstnieje. połowę przygotowanego sosu wylewamy na dno naczynia. 3. Bakłażana doprawiamy pieprzem i ziołami, następnie układamy na nim plaster mozzarelli i całość zawijamy wstążką z cukinii. 4. Tak przygotowane ruloniki układamy w naczyniu. Całość zalewamy resztą sosu. i posypujemy tartym serem oraz tymiankiem. Skrapiamy wszystko oliwą. Pieczemy 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy was zapewnić, ze publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy zakupili lub korzystali z produktu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych