Ryba pieczona z koperkiem

4 porcje
60 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 1)
Ryba pieczona z koperkiem smaczne danie najlepiej smakuje z ziemniaczkami i zielona sałatą.
Składniki
20 g Masła
1 szt. sandacz
7 szt. Gałazek koperku
2 łyżka Oliwa z oliwek
1 szczypta Sol
1 szczypta Pieprz
Ryba pieczona z koperkiem
Ryba pieczona z koperkiem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni. Rybe oczyszczona nacinamy na ukos z obu stron, nacieramy oliwą z oliwek, w szczelinach umieszczamy koperek,solimy. Układamy na folii i pieczemy 30-40 minut. Po upieczeniu wyciągamy i podajemy z masłem, pozostałym koperkiem i przyprawioną swieżo zmielonym pieprzem. Wokół ryby układamy kawałki cytryny.
Komentarze