Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Ryba pieczona z koperkiem smaczne danie najlepiej smakuje z ziemniaczkami i zielona sałatą.

Składniki

20 g Masła
1 szt. sandacz
7 szt. Gałazek koperku
2 łyżka Oliwa z oliwek
1 szczypta Sol
1 szczypta Pieprz

Opis wykonania

Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni. Rybe oczyszczona nacinamy na ukos z obu stron, nacieramy oliwą z oliwek, w szczelinach umieszczamy koperek,solimy. Układamy na folii i pieczemy 30-40 minut. Po upieczeniu wyciągamy i podajemy z masłem, pozostałym koperkiem i przyprawioną swieżo zmielonym pieprzem. Wokół ryby układamy kawałki cytryny.
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Patrycja Lewandowska
szybki jednogarnkowy obiad
Lalaxo
bardzo smaczna, polecam
bsylvia
Bardzo dobra ryba - polecam!
zielone_obloczki
Koperek bardzo pasuje do ryb.