Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Sałatka na lato z mozzarellą di bufala, rukwią wodną i pesto z ziela oliwnego

Sałatka na lato z mozzarellą di bufala, rukwią wodną i pesto z ziela oliwnego
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Salatka z sezonowych warzyw i ziół. Idealna na upały i lekki posilek w ogrodzie na każdą porę dnia.

Składniki

mozzarella di bufala
rukiew wodna
liście bazylii
1 łyżeczka czerwony pieprz
ziele oliwne
100 ml oliwa
50 g pecorino
czosnek
1 łyżka sok z cytryny
1 łyżeczka sól morska
1/2 łyżeczka czarny pieprz mielony
1 łyżeczka igiełki ziela oliwnego

Opis wykonania

Pesto: Z gałązek ziela oliwnego odrywamy igiełki, przekładamy je do kielicha blendera i dodajemy pozostałe skladniki. Miksujemy na jednolitą pastę. Ewentualnie doprawiamy lub dolewamy oliwę. Odstawiamy aby smaki się połączyły. Sałatka: Rukiew wodną płuczemy na sicie i odsączamy. Rozkładamy na talerze. Mozzarellę rozrywamy na kilka kawałków i kładziemy na rukwi. Dodajemy liście bazylii, pączki i igiełki ziela oliwnego, polewamy pesto, posypujemy czerwonym pieprzem.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych