Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Liczba ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zdrowa energia :)

Składniki

3 garść 3 garście świeżego szpinaku
1 szt. 1 gruszka
1 szt. 1 awokado
2 łyżka starty ser pleśniowy lazur
3 łyżka 3 łyżki orzechów włoskich
1 łyżka 1 łyżka miodu
1 szczypta szczypta suszonego rozmarynu
2 łyżka 2 łyżki łuskanego słonecznika
2 łyżka 2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżeczka ocet balsamiczny gęsty

Opis wykonania

Szpinak rozsypać na dużym talerzu lub paterze. Następnie ułożyć na wierzch obraną i pokrojona w plastry gruszkę. Dokładnie to samo zrobić z awokado. Rozgrzać patelnie i uprażyć słonecznik na tzw. suchej patelni. Ostudzonym słonecznikiem posypać szpinak. Orzechy uprażyć a następnie dodać rozmaryn i miód. Wymieszać dobrze tak aby miód "poobklejał" orzechy. Orzechy także ułożyć na sałatce. Następnie posypać startym serem i poprószyć całość świeżo zmielonym pieprzem. Skropić sałatkę cytryną oraz oliwą. Na koniec porysować octem balsamicznym.

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Liczba ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Małgorzata
Połączenie gruszki i sera pleśniowego jest niesamowite. I te orzeszki w miodzie. Super sałatka
Radosław
Super przepis :)
Radosław
Polecam z kozim serem