Sałatka z serami pleśniowymi, truskawkami i winogronami
4 porcje
Średnie
5 (Ilość ocen: 1)
Przepyszna letnia sałatka, w której połączenie serów pleśniowych i owoców tworzy przepyszny smak.
Składniki
120 g cammembert
100 g gorgonzola
300 g winogrona
200 g truskawki
mieszanka sałat florencka
Sałatka z serami pleśniowymi, truskawkami i winogronami
Sałatka z serami pleśniowymi, truskawkami i winogronami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Winogrona pokroić w połówki, a truskawki w ćwiartki. Ser pokroić w półcentymetrową kostkę. Wszystkie składniki umieścić w naczyniu polać olejem i odstawić na 5-10 min. Sos powstanie z połączenia oleju i soku owocowego. Smacznego!
Komentarze