Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Sałatka z serami pleśniowymi, truskawkami i winogronami

Sałatka z serami pleśniowymi, truskawkami i winogronami
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Przepyszna letnia sałatka, w której połączenie serów pleśniowych i owoców tworzy przepyszny smak.

Składniki

120 g cammembert
100 g gorgonzola
300 g winogrona
200 g truskawki
mieszanka sałat florencka

Opis wykonania

Winogrona pokroić w połówki, a truskawki w ćwiartki. Ser pokroić w półcentymetrową kostkę. Wszystkie składniki umieścić w naczyniu polać olejem i odstawić na 5-10 min. Sos powstanie z połączenia oleju i soku owocowego. Smacznego!
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Klasyczne, bardzo dobre połączenie, u mnie zawsze z dodatkiem orzechów.