Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Sałatka z serem pleśniowym i suszonymi pomidorami

Sałatka z serem pleśniowym i suszonymi pomidorami
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Sałata rzymska to idealny produkt do grillowanych sałatek, nawet przy obróbce w wysokiej temperaturze zachowuje chrupkość oraz piękny kolor. Dodatek sera pleśniowego i suszonych pomidorów z pewnością wyniesie to danie na wyżyny smakowe, dlatego sałatka z serem pleśniowym doskonale sprawdzi się na przyjęcia.

Składniki

2 szt. - sałaty rzymskiej
4 plasterki - sera pleśniowego
6 szt. - pomidorów suszonych w zalewie z oliwy pokrojonych w paski
1 łyżka - oliwy
- natka pietruszki (dekoracja)
- sól, pieprz

Opis wykonania

Sałaty rzymskie umyj i osusz. 

Przekrój je na pół, posmaruj oliwą, oprósz solą.

Połóż na płycie grzewczej płytę grillową i grilluj z każdej strony do zarumienienia.

Ułóż na talerzu, posyp kawałkami sera pleśniowego i paskami suszonych pomidorów. 

Posyp natką pietruszki.

Sałatka z serem pleśniowym najlepiej smakuje prosto z grilla. Można ją podać solo lub z dodatkiem grzanek lub ciepłego pieczywa


Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Fajny przepis dla osób, które nie jedzą chleba :)
Radosław
Sałatkę rzymską zastąpiłem rukolą. Ser z grilla rewelacja