Grzanki z ziołami z piekarnika
4 porcje
Średnie
5 (Ilość ocen: 2)
Moja receptura na ziołowe grzanki, ideale do zup, szczególnie zup-krem.
Składniki
1 szt. chleb
zioła
czosnek
oliwa
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
370.3 kcal
Tłuszcz
6.8 g
Węglowodany
65.2 g
Błonnik
11.8 g
Białko
3.5 g
Sól
1.4 g
Grzanki ziołowe
Grzanki ziołowe
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
- Kromki chleba, najlepiej czerstwego, należy pokroić na małe kawałeczki. - Wrzuć kawałki do miski, polej niewielką ilością oliwy i posyp mieszkanką ziół oraz czosnku. Lubiącym pikantne jedzenie polecam posypać je także ostrą papryką. - Należy przełożyć grzanki na blachę i włóż do piekarnika na 30 minut, w temperaturze 150 stopni. - Po 15 minutach warto przemieszać grzanki, by upiekły się z każdej strony. - Po wyjęciu grzanki są gotowe do zjedzenia. Rewelacyjnie smakują z kremem brokułowym czy zupą pomidorową. Polecam, moje dzieci je uwielbiają.
Komentarze