Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Ilość ocen: 2)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Moja receptura na ziołowe grzanki, ideale do zup, szczególnie zup-krem.

Składniki

1 szt. chleb
zioła
czosnek
oliwa

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
370.3 kcal
Tłuszcz
6.8 g
Węglowodany
65.2 g
Błonnik
11.8 g
Białko
3.5 g
Sól
1.4 g

Opis wykonania

- Kromki chleba, najlepiej czerstwego, należy pokroić na małe kawałeczki. - Wrzuć kawałki do miski, polej niewielką ilością oliwy i posyp mieszkanką ziół oraz czosnku. Lubiącym pikantne jedzenie polecam posypać je także ostrą papryką. - Należy przełożyć grzanki na blachę i włóż do piekarnika na 30 minut, w temperaturze 150 stopni. - Po 15 minutach warto przemieszać grzanki, by upiekły się z każdej strony. - Po wyjęciu grzanki są gotowe do zjedzenia. Rewelacyjnie smakują z kremem brokułowym czy zupą pomidorową. Polecam, moje dzieci je uwielbiają.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 2
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych