Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

SANDACZ/KALAFIOR/WIŚNIA/PESTKI DYNI

Opis wykonania

Smażony sandacz z kalafiorem na maśle palonym oraz w formie pure z konfiturą z wiśni i pestkami dyni.

baner reklamowy maszynki do mielenia 1. 2/3 kalafiora kroimy bardzo drobno i gotujemy z mlekiem, 2 łyżkami masła i 2/3 łyżeczki soli, Kiedy kalafior zmięknie miksujemy na gładkie pure. 2. 1/3 kalafiora wykrajamy na małe różyczki które przekrawamy wzdłuż na pół, solimy 1/3 łyżeczki soli i smażymy pod przykryciem na 2 łyżkach masła, aż kalafior będzie al-dente. Masło powinno się spalić i uzyskać brązowy kolor. 3. Wiśnie gotujemy w rondlu z cukrem i kardamonem. Cukier sprawi, że wiśnie szybciej wypuszczą sok. Gotujemy około 15-20 minut, aż uzyskamy konfiturę. 4. Sandacza porcjujemy i smażymy na oliwie od strony skóry. Kontrolując stopień wysmażenia, kiedy 80-90% mięsa zetnie się przewracamy na drugą stronę na parę chwil. 5. Wszystkie elementy dania wykładamy na talerz wraz z drobno posiekanymi pestkami dyni. GOTOWE !!! :)