Sernik baskijski
12 porcje
45 min
Łatwe
3.67 (Ilość ocen: 6)
Składniki
Wartości odżywcze
Sernik baskijski
Sernik baskijski
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Do misy robota przełóż cukier i jajka, delikatnie wymieszaj. Dodaj serek, śmietanę, mąkę oraz ekstrakt z wanilii, całość wymieszaj na jednolitą masę.
Foremkę 22 cm wyłóż papierem do pieczenia. Na pierwszy arkusz z lekkim przesunięciem połóż drugi. Do środka wylej masę serową, dzięki papierowy do pieczenia sernik po upieczeniu będzie miał charakterystyczne załamania.
Porada
Jak zdobyć gwarancję udanych wypieków? Wykorzystaj czujnik PerfektBake w piekarnikach marki Bosch, który na podstawie stałego pomiaru wilgotności ciasta, ustala najlepsze parametry.
Sernik piecz przez 30 minut w piekarniku nagrzanym wcześniej do 220 stopni. Po upieczeniu sernik powinien stężeć minimum 4 godziny, najlepiej całą noc.
Komentarze