Sernik baskijski
![Sernik baskijski](https://akademiasmaku.pl/storage/8164/conversions/sernik-baskijski-5362-single.webp)
12 porcje
45 min
Łatwe
3.4 (Ilość ocen: 5)
Składniki
Wartości odżywcze
Sernik baskijski
Sernik baskijski
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![Krok 1](https://akademiasmaku.pl/storage/10986/conversions/sYK0F0fmZLiEjL-thumb.webp)
Do misy robota przełóż cukier i jajka, delikatnie wymieszaj. Dodaj serek, śmietanę, mąkę oraz ekstrakt z wanilii, całość wymieszaj na jednolitą masę.
![Krok 2](https://akademiasmaku.pl/storage/10987/conversions/yxYlCEaB6xd6s8-thumb.webp)
Foremkę 22 cm wyłóż papierem do pieczenia. Na pierwszy arkusz z lekkim przesunięciem połóż drugi. Do środka wylej masę serową, dzięki papierowy do pieczenia sernik po upieczeniu będzie miał charakterystyczne załamania.
Porada
Jak zdobyć gwarancję udanych wypieków? Wykorzystaj czujnik PerfektBake w piekarnikach marki Bosch, który na podstawie stałego pomiaru wilgotności ciasta, ustala najlepsze parametry.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![Krok 3](https://akademiasmaku.pl/storage/10988/conversions/7sSHjtdIub7a6x-thumb.webp)
Sernik piecz przez 30 minut w piekarniku nagrzanym wcześniej do 220 stopni. Po upieczeniu sernik powinien stężeć minimum 4 godziny, najlepiej całą noc.
Komentarze