Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

12 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Łatwe

Do tej potrawy użyjesz:
Sernik baskijski, którym zachwyca się cały świat, pochodzi z kuchni Basków, czyli narodu narodu zamieszkującego tereny leżące na granicy Francji i Hiszpanii. Ich język jest niepodbny do żadnego innego - czy kuchnia także? Sprawdź!

Składniki

850 g serka kremowego (np. Philadelphia, Łaciaty, Twój Smak)
220 g cukru
200 g śmietany 18%
4 szt. jajek
3 łyżka mąki pszennej
15 ml ekstraktu z wanilii

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
324.3 kcal
Tłuszcz
21.5 g
Węglowodany
24.8 g
Błonnik
7.2 g
Białko
0.1 g
Sól
0.1 g

Opis wykonania

Do misy robota przełóż cukier i jajka, delikatnie wymieszaj. Dodaj serek, śmietanę, mąkę oraz ekstrakt z wanilii, całość wymieszaj na jednolitą masę.

Foremkę 22 cm wyłóż papierem do pieczenia. Na pierwszy arkusz z lekkim przesunięciem połóż drugi. Do środka wylej masę serową, dzięki papierowy do pieczenia sernik po upieczeniu będzie miał charakterystyczne załamania.

Porada

Jak zdobyć gwarancję udanych wypieków? Wykorzystaj czujnik PerfektBake w piekarnikach marki Bosch, który na podstawie stałego pomiaru wilgotności ciasta, ustala najlepsze parametry.

Bosh Logo
Bosh

Sernik piecz przez 30 minut w piekarniku nagrzanym wcześniej do 220 stopni. Po upieczeniu sernik powinien stężeć minimum 4 godziny, najlepiej całą noc.

Oceń przepis
Średnia: 5
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy was zapewnić, ze publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy zakupili lub korzystali z produktu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy