Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Sernik Izaura

Opis wykonania

Popularny waniliowo-kakaowy sernik, który wygląda i smakuje obłędnie!

Sernik Izaura - krok 1

Ciasto:

Do masła, cukru oraz kakao dodaj 100 ml wody, mieszając doprowadź do zagotowania, odstaw do wystygnięcia. Białka ubij na sztywno.

Do miski dodaj masę kakaową, żółtka oraz mąkę, proszek do pieczenia, wymieszaj dodaj białka delikatnie połącz całość.

Sernik Izaura - krok 2

Masa serowa:

Z białek ubij sztywną pianę.

Żółtka i cukier zmiksuj w robocie kuchennym na puszystą masę, stopniowo zacznij dodawać masło, ser oraz budyń.

Na końcu dodaj pianę z białek i delikatnie połącz z masą serową.

Sernik Izaura - krok 3

Do formy do pieczenia wlej ciemne ciasto, na wierzch masę serową. Piecz 60 minut w temperaturze 180ºC z funkcją piekarnika 4D. Po upieczeniu ciasto polej polewą czekoladową.

Smaczenego!

Bosch do kuchni