Sernik Izaura
16 porcje
120 min
Średnie
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Sernik Izaura
Sernik Izaura
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Ciasto:
Do masła, cukru oraz kakao dodaj 100 ml wody, mieszając doprowadź do zagotowania, odstaw do wystygnięcia. Białka ubij na sztywno.
Do miski dodaj masę kakaową, żółtka oraz mąkę, proszek do pieczenia, wymieszaj dodaj białka delikatnie połącz całość.
Masa serowa:
Z białek ubij sztywną pianę.
Żółtka i cukier zmiksuj w robocie kuchennym na puszystą masę, stopniowo zacznij dodawać masło, ser oraz budyń.
Na końcu dodaj pianę z białek i delikatnie połącz z masą serową.
Porada
Idealnie puszysty biszkopt? Domowa bita śmietana? Ich przygotowanie nigdy nie było prostsze. Sensor Control Plus w robocie kuchennym MUM marki Bosch automatycznie skończy pracę, gdy składniki będą idealnie ubite.
Do formy do pieczenia wlej ciemne ciasto, na wierzch masę serową. Piecz 60 minut w temperaturze 180ºC z funkcją piekarnika 4D. Po upieczeniu ciasto polej polewą czekoladową.
Smaczenego!
Komentarze