Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Jabłka pieczone z żurawiną,figami,śliwką i migdałami

Jabłka pieczone z żurawiną,figami,śliwką i migdałami
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Powrót do dzieciństwa,lekko wzbogacony o bakalie.

Składniki

suszone -żurawina,figi,śliwki,
200 g migdały
1 łyżka cynamon
3 łyżka brązowy cukier

Opis wykonania

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni , góra i dół. Umyj tyle jabłek ile chcesz. Włóż w naczynie do zapiekania. Do dziurek z ogonkami wsyp trochę cukru brązowego i cynamonu, jabłka poprusz cynamonem.Możesz podlać delikatnie wodą. Włóż do piekarnika i zapiekaj do momentu kiedy jabłka zaczną się pienić i pęknie skórka. Wyciągnij na chwilkę, posyp bakaliami.Zapiekaj jeszcze 5 minut. Wyciągnij, posyp cukrem pudrem.Idealne słodycze, duża dawka energii! Super na ciepło ale na zimno...pycha!
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych