Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Kremowy sernik bez konieczności pieczenia. Pyszny deser na zimno dla prawdziwych miłośników słodkości.

Składniki

150 g ciastka digestive
50 g masło
500 g serek mascarpone
350 g jogurt naturalny
150 g jagody
5 łyżeczka żelatyna
50 ml zimna woda
2 łyżka cukier

Opis wykonania

Herbatniki i roztopione, schłodzone masło zmiksować w blenderze. Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć spód ciastkami i wstawić do lodówki na 30 min. Jagody zmiksować w blenderze i przetrzeć przez sitko,żeby pozbyć się pestek.Żelatynę rozpuścić w zimnej wodzie i odstawić do napęcznienia. Serek mascarpone zmiksować z jogurtem i cukrem na gładką masę. Dodawać stopniowo przetarte jagody ciągle miksując.Żelatynę podgrzać do rozpuszczenia,wymieszać z dwoma łyżkami jagodowej masy i przestudzoną wlewać lekkim strumieniem do masy wciąż ubijając. Miksujemy do uzyskania jednolitej barwy.Masę sernikową przekładamy do tortownicy i wkładamy do lodówki.Czekoladę biała rozpuszczamy w kąpieli wodnej i zimna nakładamy na masę sernikową. Sernik chłodzimy w lodówce najlepiej przez całą noc.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych