Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

59 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:

Składniki

1 kg twarogu
250 g cukru pudru
6 jajek
cukier waniliowy 1 łyżka
70 g masła
50 g rodzynek
50 g migdałów płatków
50 g skórki pomarańczowej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
Do smarowania tortownicy: masło i bułka tarta

Opis wykonania

Ser zmiel 3-krotnie na drobnych oczkach. Masło przełóż do miski i utrzyj na puszystą masę.

Dodawaj małymi porcjami żółtka, cukier, cukier waniliowy oraz ser, cały czas ucierając.

Białka ubij na sztywną pianę w robocie kuchennym, a następnie dodaj do masy serowej razem z bakaliami i mąką ziemniaczaną, delikatnie mieszając łopatką silikonową.

Formę posmaruj masłem, posyp bułką tartą i wlej gotową masę sernikową. ​

Porada

Jak zdobyć gwarancję udanych wypieków? Wykorzystaj czujnik PerfektBake w piekarnikach marki Bosch, który na podstawie stałego pomiaru wilgotności ciasta, ustala najlepsze parametry. 

Bosh Logo
Bosh

Piecz przez 60 minut w temperaturze 180 stopni.

Przed podaniem posyp cukrem pudrem.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Klasyk gatunku oblany czekoladą z barwnikiem spożywczym
Radosław
Super przepis, polecam
Radosław
U mnie ozdobiony czekoladą i borówkami!
Edi
Sernik wyszedł naprawdę królewski. jest tak smaczny, ze znika w mgnieniu oka.