Sernik królewski
4 porcje
59 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Sernik królewski
Sernik królewski
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Ser zmiel 3-krotnie na drobnych oczkach. Masło przełóż do miski i utrzyj na puszystą masę.
Dodawaj małymi porcjami żółtka, cukier, cukier waniliowy oraz ser, cały czas ucierając.
Białka ubij na sztywną pianę w robocie kuchennym, a następnie dodaj do masy serowej razem z bakaliami i mąką ziemniaczaną, delikatnie mieszając łopatką silikonową.
Formę posmaruj masłem, posyp bułką tartą i wlej gotową masę sernikową.
Porada
Jak zdobyć gwarancję udanych wypieków? Wykorzystaj czujnik PerfektBake w piekarnikach marki Bosch, który na podstawie stałego pomiaru wilgotności ciasta, ustala najlepsze parametry.
Piecz przez 60 minut w temperaturze 180 stopni.
Przed podaniem posyp cukrem pudrem.
Komentarze