Sernik mandarynkowy na kruchym spodzie

4 porcje
Średnie
Sernik z chudego twarogu, na kruchym cieście z mandarynkami z polewą. Smaczne ciasta to takie, które łączą smaki w nieoczywisty sposób - sernik mandarynkowy do nich należy!
Składniki
patelnia uniwersalna
Kruche ciasto:
100 g masła
200 g cukru
jaja
2-3 łyżeczka proszku do pieczenia
375 g mąki
Nadzienie:
1 kg chudego twarogu
jaja
125 ml oleju
opakowanie budyniu waniliowego
250 g cukru
puszki mandarynek
Polewa:
opakowanie polewy tortowej jasnej
Sernik mandarynkowy na kruchym spodzie
Sernik mandarynkowy na kruchym spodzie
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Z podanych składników przygotować kruche ciasto. Rozwałkować płasko i równomiernie na patelni uniwersalnej. Starannie osączyć mandarynki. Sok zebrać do garnka i zachować. Chudy twaróg, jajka, olej, budyń waniliowy w proszku i cukier rozmieszać na kremową masę i rozprowadzić na kruchym cieście. Położyć rzędami cząstki mandarynek na masie twarogowe]. Piec w podany sposób. Po upieczeniu pozostawić do ostygnięcia. Następnie z soku z mandarynek przygotować polewę tortową. Nałożyć polewę na ciasto.
Sposób nastawiania:
Grzanie górne/dolne 180-190⁰C, 40-50 minut.
Komentarze