Sernik mandarynkowy na kruchym spodzie

4 porcje
Średnie
Składniki
Sernik mandarynkowy na kruchym spodzie
Sernik mandarynkowy na kruchym spodzie
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Z podanych składników przygotować kruche ciasto. Rozwałkować płasko i równomiernie na patelni uniwersalnej. Starannie osączyć mandarynki. Sok zebrać do garnka i zachować. Chudy twaróg, jajka, olej, budyń waniliowy w proszku i cukier rozmieszać na kremową masę i rozprowadzić na kruchym cieście. Położyć rzędami cząstki mandarynek na masie twarogowe]. Piec w podany sposób. Po upieczeniu pozostawić do ostygnięcia. Następnie z soku z mandarynek przygotować polewę tortową. Nałożyć polewę na ciasto.
Sposób nastawiania:
Grzanie górne/dolne 180-190⁰C, 40-50 minut.
Komentarze