Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

25 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Suszone śliwki owinięte w plastry boczku polane sosem z mango. Szybkie danie - idealna przystawka dla gości!

Składniki

plastrów boczku
dorodnych, dużych suszonych śliwek
wykałaczek
gotowy sos z mango

Opis wykonania

Rozciąć plaster boczku na połowy wzdłuż. Owinąć każdą śliwkę połową plasterka boczku i zabezpieczyć wykałaczkami przed rozwinięciem. Ułożyć śliwki na płaskiej, okrągłej formie i piec w podany sposób do momentu, aż boczek zacznie skwierczeć, a śliwki nabrzmieją.

Wlać sos z mango do miseczki. Ustawić pod przykryciem na ruszcie na poziomie 1 i ogrzać w podany sposób. Zanurzyć śliwki w gorącym sosie i bezzwłocznie podać do stołu.

Sposób nastawiania:

Gotowanie: grill o dużej powierzchni, mocno oraz mikrofalówka 360 W, 7-9 minut.

Podgrzewanie sosu: mikrofalówka 600 W, ok. 1 minuty.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych