Smażona Przegrzebka z Bulionem Grzybowym !!!
4 porcje
10 min
Łatwe
Smażona przegrzebka w towarzystwie bulionu borowikowego,
Składniki
4 szt. Przegrzebki
50 g Borowiki suszone
250 ml Bulion warzywny
1 szczypta Sól morska
2 łyżka Oliwa
Smażona Przegrzebka z Bulionem Grzybowym !!!
Smażona Przegrzebka z Bulionem Grzybowym !!!
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
1. Suszone grzyby zalewamy gorącym bulionem i odstawiamy pod przykryciem na 10 minut.
2. Przegrzebki smażymy na rozgrzanej oliwie przez około 0,5-2 minut na każdej stronie w zależności od grubości przegrzebków.
3. Przegrzebki doprawiamy solą morską i podajemy je udekorowane gałązką rozmarynu.
GOTOWE !!!
Komentarze