Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Śniadaniowe batony jaglane z bananami

Śniadaniowe batony jaglane z bananami
Ilośc porcji

8 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszne batoniki jaglane idealne na śniadanie - zarówno w domu jak i w pracy.

Składniki

1/4 szklanka mleko sojowe
1 szt. banan
3 łyżka miód wielokwiatowy
1 szt. marchew
0,5 szklanka ugotowana kasza jaglana
1 szklanka płatki owsiane
0,5 łyżeczka cynamon

Opis wykonania

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Kaszę gotujemy w ok 1 szklance wody ( uwaga, by się nie przypaliła ). Wystudzoną mieszamy ze zgniecionym bananem, mlekiem, miodem, startą marchewką, płatkami owsianymi i cynamonem. Tak przygotowaną masę wykładamy na blaszkę ( ok. 20×20 ) i pieczemy ok. 25 minut / 180C.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych