Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

300 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Potęga smaku cytryny, orzeźwiający chłód i lekkość.To nie może być nic innego niż sorbet cytrynowy, który jest prostym, ale jakże pysznym deserem.

Składniki

10 szt. - cytryn
250 g - cukru
500 ml - wody
1 szt. - białka

Opis wykonania

Sparzamy cytryny wrzątkiem i ścieramy skórkę na tarce.

Zagotowujemy wodę z cukrem, dodajemy posiekaną skórkę i gotujemy 5 minut.

Zdejmujemy z płyty grzewczej i schładzamy.

Porada

Puszystą masę sorbetu szybko i bez wysiłku otrzymasz używając robotów kuhennych serii MUM oraz OptiMUM.

Bosh Logo
Bosh

Ubijamy białko na sztywno, dodajemy wyciśnięty sok z cytryny i dolewamy wodę ze skórkami.

Wstawiamy do zamrażarki na 4 godziny.

Po wyjęciu przekładamy do robota kuchennego i miksujemy na puszystą masę.

Jeszcze raz zamrażamy.

Po schłodzeniu podajemy z owocami.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych