Sorbet cytrynowy

6 porcji
300 min
Łatwe
Składniki
Wartości odżywcze
Sorbet cytrynowy
Sorbet cytrynowy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Sparzamy cytryny wrzątkiem i ścieramy skórkę na tarce.
Zagotowujemy wodę z cukrem, dodajemy posiekaną skórkę i gotujemy 5 minut.
Zdejmujemy z płyty grzewczej i schładzamy.
Porada
Puszystą masę sorbetu szybko i bez wysiłku otrzymasz używając robotów kuhennych serii MUM oraz OptiMUM.

Ubijamy białko na sztywno, dodajemy wyciśnięty sok z cytryny i dolewamy wodę ze skórkami.
Wstawiamy do zamrażarki na 4 godziny.
Po wyjęciu przekładamy do robota kuchennego i miksujemy na puszystą masę.
Jeszcze raz zamrażamy.

Po schłodzeniu podajemy z owocami.
Komentarze