Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Sos czekoladowy

Sos czekoladowy
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Sos z gorzkiej czekolady.

Składniki

100 g gorzkiej czekolady
100 ml słodkiej śmietanki

Opis wykonania

Połamać czekoladę na części i włożyć do wysokiego naczynia. Dolać śmietanę i podgrzać bez przykrycia w podany sposób. Ubijać sos intensywnie do momentu, aż czekolada zostanie rozpuszczona. Sposób nastawiania: mikrofalówka 600 W, 2 minuty. Wskazówka: sos można podawać na ciepło i na zimno do potraw kremowych, duszonych gruszek lub lodów. Wariant: do białego sosu czekoladowego potrzebne jest 100 g białej czekolady i 80 ml słodkiej śmietany.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych