Sos musztardowo-miodowy

1 porcja
10 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 2)
Sos musztardowo-miodow podkreśli smak każdej potrawy. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do sałatek, mięs czy kanapek, nadając im wyrazistego charakteru. Przygotuj go w kilka chwil!
Składniki
1 łyżka - musztardy francuskiej
0,5 łyżki - musztardy delikatesowej
1 łyżka - miodu
2–3 łyżki - soku z cytryny
3–4 łyżki - oliwy z oliwek
- sól i pieprz do smaku
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
483 kcal
Tłuszcz
41.8 g
Węglowodany
25.8 g
Błonnik
2.5 g
Białko
0.6 g
Sól
3 g
Sos musztardowo-miodowy
Sos musztardowo-miodowy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Do wyższego naczynia przełóż składniki.

Zmiksuj na jednolitą masę przy użyciu rączki blenderowej z rózgą.

Sos używaj do sałat i surowych warzyw lub mięs z grilla.
Komentarze