Sos pomidorowy do pizzy
![Sos pomidorowy do pizzy](https://akademiasmaku.pl/storage/7749/conversions/sos-pomidorowy-do-pizzy-4924-single.webp)
4 porcje
15 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 2)
Składniki
Sos pomidorowy do pizzy
Sos pomidorowy do pizzy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/9675/conversions/6HEUqwKrE9OxnO-thumb.webp)
Na płycie grzewczej w rondlu rozgrzej oliwę z oliwek i podsmaż przez ok. 1–2 minuty posiekany ząbek czosnku.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/9676/conversions/6lTg2BRRJ6tHN8-thumb.webp)
Kiedy tylko czosnek się zeszkli dodaj do rondla pomidory. Dopraw solą i pieprzem, doprowadź sos do wrzenia.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/9677/conversions/HgD8m6amEMQDzX-thumb.webp)
Sos pomidorowy w takiej formie trzeba przetrzeć – użyj do tego zwykłego sitka ułożonego na misce.
![4](https://akademiasmaku.pl/storage/9678/conversions/zW9rgUGqeddDgp-thumb.webp)
Sos wlej z powrotem do garnka i gotuj na małym ogniu do czasu, aż wyraźnie zgęstnieje i będzie się nadawał do posmarowania pizzy.
Komentarze