Sos pomidorowy do pizzy
4 porcje
15 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 3)
Składniki
Sos pomidorowy do pizzy
Sos pomidorowy do pizzy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Na płycie grzewczej w rondlu rozgrzej oliwę z oliwek i podsmaż przez ok. 1–2 minuty posiekany ząbek czosnku.
Kiedy tylko czosnek się zeszkli dodaj do rondla pomidory. Dopraw solą i pieprzem, doprowadź sos do wrzenia.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.
Sos pomidorowy w takiej formie trzeba przetrzeć – użyj do tego zwykłego sitka ułożonego na misce.
Sos wlej z powrotem do garnka i gotuj na małym ogniu do czasu, aż wyraźnie zgęstnieje i będzie się nadawał do posmarowania pizzy.
Komentarze