Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Sos serowy świetnie sprawdzi się w połączeniu z zielonymi warzywami. Warzywa grillowane także doskonale komponują się z sosem serowym.

Składniki

1 łyżka masła
1 łyżka siekanej cebuli
150-200 ml mleka
100 ml słodkiej śmietany
3 łyżka tartego sera (Emmentaler)
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
szczypta pieprzu
1/4 łyżeczka soli

Opis wykonania

Masło i cebulę włożyć do naczynia. Gotować pod przykryciem w podany sposób. Dodać mleko, śmietanę, ser I mąkę ziemniaczaną. Przyprawić i ponownie gotować przez 3-4 minuty. Od czasu do czasu zamieszać. Sposób nastawiania: Gotowanie cebuli: mikrofalówka 600 W, 2-3 minuty. Gotowanie sosu: Mikrofalówka 600 W, 3-4 minuty. Wskazówka: sos ten pasuje do zielonych jarzyn takich, jak brokuły, brukselka, por- pasuje również do kalafiora.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Patrycja Lewandowska
Użyłam do przekąsek i nachosów, fajny i prosty przepis