Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

5 min

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Ilość ocen: 2)


Sos winegret to świetny dodatek do surówek.

Składniki

6 łyżek - oliwy
2 łyżki - soku z cytryny
opcjonalnie: 1 łyżeczka - tymianku lub rozmarynu albo mięty
- sól do smaku

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
537 kcal
Tłuszcz
60 g
Węglowodany
1.8 g
Błonnik
0.1 g
Białko
0.5 g
Sól
3 g

Opis wykonania

Do wyższego naczynia dodaj oliwę, sok z cytrynym zioła oraz sól.

Zmiksuj wszystko razem przy użīciu blendera z rózgą.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 2
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Magda
Klasyczny sos do sałatki. Pasuje i dodaje charakteru. Polecam :)
akorycka5
Sos na pewno jakościowo o wiele lepszy niż z torebki, a czas przygotowania niemal taki sam - polecam!
Marta
Sos idealny do wszelkich surówek, warto zrobić samemu a nie kupować gotowy w sklepie.
Babeczka
Lubię bardziej kwaśny dodałam troszkę więcej cytryny