Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

90 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Grzyby Mun zazwyczaj są tylko dodatkiem do dania, tu grają główną rolę!

Składniki

50 g grzyby Mun
200 g makaron spaghetti
1 szt. średnia cebula
100 g ser rokpol (lazur blue)
1 szczypta parmezan (opcjonalnie)
1 szczypta sól, pieprz
1 łyżeczka oliwa
1 garść zielona cebulka

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
655.5 kcal
Tłuszcz
20.3 g
Węglowodany
89.7 g
Błonnik
28.1 g
Białko
7.3 g
Sól
3.2 g

Opis wykonania

1. Namoczyć grzyby w wodzie (najlpiej zalać wrzątkiem) - ok. 30min. 2. Po namoczeniu gotować grzyby do zmięknięcia ok. 30min. Po ugotowaniu wyciąć twarde końcówki (korzenie) i pokroić na pasaki. 3. W tym samym czasie ugotować makaron wg. instrukcji na opakownaiu. 4. Pokroić cebulę i usmażyć na patelni z oliwą. 5. Do cebulki wrzucic ugotowane grzyby Mun oraz makaron. 6. Dodać pokruszony ser rokpol, szybko podgrzać do rotopienia sera. 7. Doprawić świeżo zmieloną solą i pieprzem. 8. Posypać poszatkowanym szczypiorkiem. 9. Opcojonalnie posypać startym parmezanem.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych