Pieczone jajka przepiórcze

4 porcje
Średnie
Składniki
Pieczone jajka przepiórcze
Pieczone jajka przepiórcze
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Jajka przepiórcze ugotować i obrać. Mięso przełożyć do miski, dodać podsmażoną na łyżce oliwy cebulkę dymkę (wraz z zieloną częścią). Doprawić solą i pieprzem, posiekaną kolendrę, jajko kurze i wymieszać. Dodać len mielony (może być też bułka tarta), aby masa nabrała sytości i dała się formować. Tworzyć kulki obtaczając przepiórcze jajka masą mięsną. Uformowane kulki kłaść w naczyniu żaroodpornym i zapiekać 30 min w piekarniku nagrzanym do 190-200 stopni pod przykryciem. Podawać z pieczonymi warzywami lub ulubioną lekką sałatką.
Komentarze