Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Suflet pistacjowy według Mateusza Gesslera

Suflet pistacjowy według Mateusza Gesslera
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Najlepszy walentynkowy deser? Oczywiście pistacjowy suflet!

Składniki

18 g - lodów pistacjowych
40 g - budyniu śmietankowego bez cukru
15 g - mąki migdałowej
5 g - pistacji zmielonych
20 g - cukru
20 g - mąki ziemniaczanej
- barwnik zielony (odrobina)
2 szt. - białek
- masło do posmarowania kokilki

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
196 kcal
Tłuszcz
8.6 g
Węglowodany
22.2 g
Błonnik
6.8 g
Białko
1.3 g
Sól
0.2 g

Opis wykonania

Wymieszaj wszystkie składniki oprócz białek w jednej miseczce.

Białka ubij na sztywno w robocie kuchennym i delikatnie wymieszaj z przygotowaną wcześniej masą.

Porada

Idealnie wyrośnięty suflet wymaga szczególnego traktowania! Dobierz optymalną temperaturę pieczenia dzięki systemowi PerfectChef w piekarnikach Bosch.



Bosh Logo
Bosh

Przygotuj kokilkę. Dokładnie posmaruj ją masłem i obsyp mąką migdałową. Przełóż masę do 3/4 objętości kokilki. Przed włożeniem do piekarnika zwilż wodą brzegi miseczki. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 14 minut.

Porada Szefa

W jaki sposób łatwo wyczyścić kielich blendera?

Chcesz szybko i sprawnie umyć kielich blendera po zakończeniu miksowania? Zamiast myć go ręcznie, wykorzystaj sam blender do tego zadania.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Liczba ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych