Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Najlepszy walentynkowy deser? Oczywiście pistacjowy suflet!

Składniki

18 g lodów pistacjowych
40 g mąki budyniowej
15 g mąki migdałowej
5 g zmielonych pistacji
2 g cukru
2 g mąki ziemniaczanej
Odrobina zielonego barwnika
Białka z 2 jaj
Masło do posmarowania kokilki

Opis wykonania

Wymieszaj wszystkie składniki oprócz białek w jednej miseczce.

Białka ubij na sztywno w robocie kuchennym i delikatnie wymieszaj z przygotowaną wcześniej masą.

Porada

Idealnie wyrośnięty suflet wymaga szczególnego traktowania! Dobierz optymalną temperaturę pieczenia dzięki systemowi PerfectChef w piekarnikach Bosch.



Bosh Logo
Bosh

Przygotuj kokilkę. Dokładnie posmaruj ją masłem i obsyp mąką migdałową. Przełóż masę do 3/4 objętości kokilki. Przed włożeniem do piekarnika zwilż wodą brzegi miseczki. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 14 minut.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych