Suflet pistacjowy
2 porcje
30 min
Średnie
Najlepszy walentynkowy deser? Oczywiście pistacjowy suflet!
Składniki
18 g lodów pistacjowych
40 g mąki budyniowej
15 g mąki migdałowej
5 g zmielonych pistacji
2 g cukru
2 g mąki ziemniaczanej
Odrobina zielonego barwnika
Białka z 2 jaj
Masło do posmarowania kokilki
Suflet pistacjowy
Suflet pistacjowy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Wymieszaj wszystkie składniki oprócz białek w jednej miseczce.
Białka ubij na sztywno w robocie kuchennym i delikatnie wymieszaj z przygotowaną wcześniej masą.
Porada
Idealnie wyrośnięty suflet wymaga szczególnego traktowania! Dobierz optymalną temperaturę pieczenia dzięki systemowi PerfectChef w piekarnikach Bosch.
Przygotuj kokilkę. Dokładnie posmaruj ją masłem i obsyp mąką migdałową. Przełóż masę do 3/4 objętości kokilki. Przed włożeniem do piekarnika zwilż wodą brzegi miseczki. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 14 minut.
Komentarze