Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Suflet serowy

Suflet serowy
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Potrawa z utartych żółtek i ubitej piany z białek, zapiekana z serem. Doskonały deser.

Składniki

50 g margaryny
50 g mąki
300 ml mleka
1/2 łyżeczka musztardy
125 g tartego sera
żółtka
białka
nieco masła do nasmarowania formy

Opis wykonania

Wstępnie rozgrzać piekarnik w podany sposób. Włożyć margarynę, mąkę i mleko do jednego garnka i ciągle mieszając zagotować. Gotować przez dwie minuty do momentu aż masa stanie się gęsta i jednolita. Zdjąć garnek z płyty. Wmieszać musztardę, ser oraz żółtka. Ubić białka i dodać do masy metalową łyżką. Wlać masę do nasmarowanej masłem formy sufletowej o pojemności 1,2 I i piec w podany sposób. Sposób nastawiania: Rozgrzewanie: gorące powietrze 160-180⁰C. Pieczenie: gorące powietrze 160-180⁰C, 40-45 minut.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych