Suflet z białej czekolady i kokosu
4 porcje
Średnie
Lekki, puszysyty deser idealnie nadający się do kawy.
Składniki
100 g Masło
150 g Biała czekolada
4 szt. Białka
2 szt. Żółtka
15 g Mąka
25 g Wiórki kokosowe
20 g Cukier puder
Suflet z białej czekolady i kokosu
Suflet z białej czekolady i kokosu
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
W stopionym maśle rozpuścić czekoladę, wystudzić. Białka ubić na sztywno z cukrem. Do masy czekoladowej dodać mąkę i wiórki kokosowe oraz dokładnie wymieszać. Następnie dodać białka i delikatnie wymieszać. Masę przelać do kokilek wysmarowanych masłem i piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 15 minut. Podawać zaraz po wyjęciu.
Komentarze