Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Lekki, puszysyty deser idealnie nadający się do kawy.

Składniki

100 g Masło
150 g Biała czekolada
4 szt. Białka
2 szt. Żółtka
15 g Mąka
25 g Wiórki kokosowe
20 g Cukier puder

Opis wykonania

W stopionym maśle rozpuścić czekoladę, wystudzić. Białka ubić na sztywno z cukrem. Do masy czekoladowej dodać mąkę i wiórki kokosowe oraz dokładnie wymieszać. Następnie dodać białka i delikatnie wymieszać. Masę przelać do kokilek wysmarowanych masłem i piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 15 minut. Podawać zaraz po wyjęciu.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych