Surówka z młodej kapusty

4 porcje
15 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 1)
Składniki
Surówka z młodej kapusty
Surówka z młodej kapusty
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Kapustę obierz z wierzchnich liści i bardzo drobno poszatkuj. Przełóż do dużej miski. Koperek umyj, osusz i posiekaj. Dodaj do kapusty. W osobnej miseczce wymieszaj jogurt z majonezem, sokiem z cytryny i przyprawami. Całość polej przygotowanym sosem i dokładnie wymieszaj, aż wszystkie składniki się dobrze połączą.
Sprawdź także przepisy na dania z kapustą włoską: Kapusta włoska
Ta lekka, orzeźwiająca w smaku surówka to doskonały dodatek do wszelkiego rodzaju obiadowych dań mięsnych. Świetnie sprawdzi się również jako warzywna propozycja na grilla z przyjaciółmi. Wielbiciele kuchni amerykańskiej z powodzeniem mogą ją wykorzystać do przygotowania pysznych burgerów.
Smacznego!
Więcej grillowych inspiracji znajdziesz tu: Grill
Wypróbuj też inne przepisy na zdrowe surówki: Surówki
Komentarze