Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Świąteczne przepisy: lukier do pierniczków

Opis wykonania

Doskonały do zdobienia pierniczków, ciastek i innych domowych wypieków.

Wystarczą tylko 3 składniki, by przygotować biały lukier do dekorowania świątecznych łakoci.

Opis przygotowania:

  1. Jajko sparz wrzątkiem zanim wybijesz białko.
  2. Wszystkie składniki umieść w wysokiej misce i ubijaj mikserem do osiągnięcia jednolitej konsystencji.
  3. Jeśli lukier jest zbyt płynny, dodaj więcej cukru i ponownie ubijaj.

TIP

  • Im więcej białka, tym więcej cukru potrzeba, by lukier był gęsty.
  • Lukier możesz podzielić na kilka części i dodać do nich barwniki spożywcze.
  • Jeśli nie chcesz wykorzystywać białka możesz zastąpić go dwoma łyżkami aqua faby lub stałej części mleczka kokosowego.