Sylwestrowy przepis: koreczki tortellini
6 porcje
25 min
Łatwe
Podobne do naszych uszek, włoskie mini pierożki są wyjątkowo pyszne. Podane w formie koreczków pozytywnie zaskoczą gości.
Składniki
1 szt. opakowanie tortellini
10 szt. pomidorów suszonych
1 garść listków bazylii
1 garść rukoli
3 łyżka oliwy
3 łyżka parmezanu
1 szt. ząbek czosnku
3 łyżka pestek dyni
sól, pieprz do smaku
Sylwestrowy przepis: koreczki tortellini
Sylwestrowy przepis: koreczki tortellini
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Pierożki ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Pomidory pokrój na połówki lub drobniej.
Na patyczki lub wykałaczki nabijaj tortellini naprzemiennie z bazylią i pomidorami. Z rukoli i pozostałych składników przygotuj pesto. Włóż wszystko do blendera i zmiksuj na gładką pastę.
Zamiast tortellini możesz wykorzystać domowej roboty uszka.
Pesto z rukoli można zastąpić pesto bazyliowym lub sosem czosnkowym.
Komentarze