Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Sylwestrowy przepis: koreczki tortellini

Sylwestrowy przepis: koreczki tortellini
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

25 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Podobne do naszych uszek, włoskie mini pierożki są wyjątkowo pyszne. Podane w formie koreczków pozytywnie zaskoczą gości.

Składniki

1 szt. opakowanie tortellini
10 szt. pomidorów suszonych
1 garść listków bazylii
1 garść rukoli
3 łyżka oliwy
3 łyżka parmezanu
1 szt. ząbek czosnku
3 łyżka pestek dyni
sól, pieprz do smaku

Opis wykonania

Pierożki ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Pomidory pokrój na połówki lub drobniej.

Na patyczki lub wykałaczki nabijaj tortellini naprzemiennie z bazylią i pomidorami. Z rukoli i pozostałych składników przygotuj pesto. Włóż wszystko do blendera i zmiksuj na gładką pastę.

Zamiast tortellini możesz wykorzystać domowej roboty uszka.

Pesto z rukoli można zastąpić pesto bazyliowym lub sosem czosnkowym. 

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych