Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:

Składniki

500 g sznyclówki cielęcej z udźca lub górki cielęcej
4 jajka
4 jajka sadzone
80 g mąki pszennej
150 g bułki tartej
100 ml masła klarowanego do smażenia
sól i pieprz

Opis wykonania

Mięso myjemy i oczyszczamy z błon. Dzielimy na 4 równe kawałki.

Układamy na desce, przykrywamy folią spożywczą i dokładnie rozbijamy mięso, formując okrągły sznycel. Przyprawiamy solą i pieprzem.

Sznycel o wadze 125 g powinien mieć 20 cm średnicy.

Do miski wybijamy jajka i przyprawiamy do smaku solą. Rozkłócamy widelcem.

Mąkę i bułkę tartą wysypujemy na 2 talerze .

Przyprawione wcześniej sznycle panierujemy w kolejności: mąka, jajko, bułka.

Porada

Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.

Bosh Logo
Bosh

Smażymy na płycie grzewczej na rozgrzanym maśle po 4 minuty z każdej strony.

Na drugiej patelni smażymy jajka sadzone i kładziemy je na sznyclu.

Podajemy z puree i mizerią z ogórków.


Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Pafwvcio
Na sam widok ślinka cieknie, obowiązkowo będzie robione.
Nastassia Mamaieva
Doskonaly👍u mnie z chipsami z ziemniaków lub ryżem 😉