Sznycel wiedeński
4 porcje
40 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 2)
Składniki
Sznycel wiedeński
Sznycel wiedeński
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Mięso myjemy i oczyszczamy z błon. Dzielimy na 4 równe kawałki.
Układamy na desce, przykrywamy folią spożywczą i dokładnie rozbijamy mięso, formując okrągły sznycel. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Sznycel o wadze 125 g powinien mieć 20 cm średnicy.
Do miski wybijamy jajka i przyprawiamy do smaku solą. Rozkłócamy widelcem.
Mąkę i bułkę tartą wysypujemy na 2 talerze .
Przyprawione wcześniej sznycle panierujemy w kolejności: mąka, jajko, bułka.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.
Smażymy na płycie grzewczej na rozgrzanym maśle po 4 minuty z każdej strony.
Na drugiej patelni smażymy jajka sadzone i kładziemy je na sznyclu.
Podajemy z puree i mizerią z ogórków.
Komentarze