Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Sznycel wiedeński

Opis wykonania

Sznycel wiedeński - krok 1

Mięso myjemy i oczyszczamy z błon. Dzielimy na 4 równe kawałki.

Układamy na desce, przykrywamy folią spożywczą i dokładnie rozbijamy mięso, formując okrągły sznycel. Przyprawiamy solą i pieprzem.

Sznycel o wadze 125 g powinien mieć 20 cm średnicy.

Sznycel wiedeński - krok 2

Do miski wybijamy jajka i przyprawiamy do smaku solą. Rozkłócamy widelcem.

Mąkę i bułkę tartą wysypujemy na 2 talerze .

Przyprawione wcześniej sznycle panierujemy w kolejności: mąka, jajko, bułka.

Sznycel wiedeński - krok 3

Smażymy na płycie grzewczej na rozgrzanym maśle po 4 minuty z każdej strony.

Na drugiej patelni smażymy jajka sadzone i kładziemy je na sznyclu.

Podajemy z puree i mizerią z ogórków.

Bosch do kuchni