Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

3.53 (Ilość ocen: 17)


Do tej potrawy użyjesz:
Chrupiące, zielone szparagi zapiekane w plastrach boczku. Doskonały pomysł na dodatek do obiadu lub jako samodzielne danie.

Składniki

500 g - szparagów zielonych
150 g - boczku wędzonego w plastrach
2 łyżki - oliwy z oliwek
- sól, pieprz do smaku
- świeże zioła

Opis wykonania

1

Szparagi opłucz, odłam zdrewniałe końcówki i zawiń w plastry boczku. Następnie posmaruj oliwą z oliwek. Ułóż na blaszce do Air Fry. 

2

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 15 minut.

3

Przypraw solą i świeżo zmielonym pieprzem.

Porada

Jak ustawić temperaturę, rodzaj grzania i czas pieczenia? Już nie musisz się nad tym zastanawiać. System PerfectChef w piekarnikach marki Bosch wyręczy Cię w główkowaniu. Jak ustawić temperaturę, rodzaj grzania i czas pieczenia? Już nie musisz się nad tym zastanawiać. System PerfectChef w piekarnikach marki Bosch wyręczy Cię w główkowaniu.



Bosh Logo
Bosh

Oceń przepis
Średnia ocen: 3.53, Ilość ocen: 17
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Małgorzata
Uwielbiam szparagi, w sezonie zamieniam się w szparaga😀 i tak prosto przyrządzone szparagi są najlepsze
Sylwucha
O jakie to jest pyszne! Pierwszy raz robiłam. Posypałam na koniec jeszcze parmezanem podbił smak