Szparagi pieczone w boczku
![Szparagi pieczone w boczku](https://akademiasmaku.pl/storage/7273/conversions/szparagi-pieczone-w-boczku-4441-single.webp)
4 porcje
20 min
Łatwe
3.53 (Ilość ocen: 17)
Chrupiące, zielone szparagi zapiekane w plastrach boczku. Doskonały pomysł na dodatek do obiadu lub jako samodzielne danie.
Składniki
500 g - szparagów zielonych
150 g - boczku wędzonego w plastrach
2 łyżki - oliwy z oliwek
- sól, pieprz do smaku
- świeże zioła
Szparagi pieczone w boczku
Szparagi pieczone w boczku
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/8445/conversions/B13F1ROdPkF3Vj-thumb.webp)
Szparagi opłucz, odłam zdrewniałe końcówki i zawiń w plastry boczku. Następnie posmaruj oliwą z oliwek. Ułóż na blaszce do Air Fry.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/8446/conversions/akVYMtoEdQuLFo-thumb.webp)
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 15 minut.
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/8447/conversions/fqClwTQMGDBxZQ-thumb.webp)
Przypraw solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Porada
Jak ustawić temperaturę, rodzaj grzania i czas pieczenia? Już nie musisz się nad tym zastanawiać. System PerfectChef w piekarnikach marki Bosch wyręczy Cię w główkowaniu. Jak ustawić temperaturę, rodzaj grzania i czas pieczenia? Już nie musisz się nad tym zastanawiać. System PerfectChef w piekarnikach marki Bosch wyręczy Cię w główkowaniu.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
Komentarze