Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

3.67 (Ilość ocen: 9)


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Chrupiące, zielone szparagi zapiekane w plastrach boczku. Doskonały pomysł na dodatek do obiadu lub jako samodzielne danie.

Składniki

500 g zielonych szparagów
150 g boczku wędzonego w plasterkach
2 łyżki oliwy z oliwek
Sól, pieprz do smaku
Świeże zioła do podania

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
249.25 kcal
Tłuszcz
22.98 g
Węglowodany
2.75 g
Błonnik
7.15 g
Białko
1.88 g
Sól
1 g

Opis wykonania

Szparagi opłucz, odłam zdrewniałe końcówki i zawiń w plastry boczku. Następnie posmaruj oliwą z oliwek. Ułóż w naczyniu żaroodpornym lub na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut.

Przypraw solą i świeżo zmielonym pieprzem.

Oceń przepis
Średnia ocen: 3.67, Ilość ocen: 9
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Małgorzata
Uwielbiam szparagi, w sezonie zamieniam się w szparaga😀 i tak prosto przyrządzone szparagi są najlepsze