Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe

Do tej potrawy użyjesz:
 Sałatka szuba, nazywana również śledziami pod pierzynką, przywędrowała do nas z kuchni rosyjskiej. Jest syta, smaczna i bardzo atrakcyjna wizualnie, dlatego dobrze postawić ją na stole, kiedy zapraszamy gości.

Składniki

400 g odmoczonych śledzi
2 szt. buraków gotowanych
3 szt. ugotowanych w całości ziemniaków
1 szt. czerwonej cebuli
2 szt. jajek ugotowanych na twardo
3 szt. ogórków kiszonych
4 łyżka majonezu
do smaku sól
do dekoracji koper

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
341.3 kcal
Tłuszcz
24.2 g
Węglowodany
12.2 g
Błonnik
17.8 g
Białko
2 g
Sól
1.8 g

Opis wykonania

Ugotowane na płycie grzewczej buraki obierz ze skórki, zetrzyj na dużych oczkach. Ogórki kiszone pokrój w kostkę, cebulę pokrój w piórka, ugotowane ziemniaki pokrój w większą kostkę, ugotowane na twardo jajka zetrzyj na małych oczkach.

Odmoczone wcześniej śledzie, pokrój w kawałki.

W szklankach/naczyniach układaj kolejno: trochę buraków, ziemniaki, majonez, ogórek kiszony, cebulę, kawałki śledzia, buraki i na końcu wiórki z startych jajek i łodygi kopru.

Oceń przepis
Średnia: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy was zapewnić, ze publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy zakupili lub korzystali z produktu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych