Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Chleb na piwie

Chleb na piwie
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

119 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
biały pszenne chleb z dodatkiem piwa pszenicznego i uwieńczone czarnuszką

Składniki

3 szklanka mąka pszenna chlebowa
4 łyżeczka proszek do pieczenia
1/4 szklanka cukier brązowy
500 ml piwo pszeniczne
1/2 łyżeczka sól

Opis wykonania

mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól mieszamy. Dolewamy piwo i mieszamy. Przelewamy ciasto do formy, posypujemy czarnuszką i wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 180 st na 45 minut. Wyjmujemy jak będzie w kolorze złotym. Gotowe

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych