Tagliatelle warzywne z ryżem
4 porcje
30 min
Średnie
Makaron z cukinii podawany z ryżem i warzywami.
Składniki
400 g pomidory w puszcze bez skórki
1 szt. ząbek czosnku
2 szt. marchewka
1 szt. cukinia
100 g fasola w puszcze
1 szt. papryka czerwona
1/2 łyżeczka curry
1 szczypta pieprz
2 łyżka olej
Tagliatelle warzywne z ryżem
Tagliatelle warzywne z ryżem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Rozgrzewamy olej na patelni, następnie dodajemy pokrojoną w paski paprykę. Podsmażamy z każdej strony po 2 minuty. Marchew oraz cukinię ścieramy za pomocą obieraka do warzyw na tagliatelle i dodajemy do papryki. Wszystko podsmażamy przez 6 minut. Do osobnego garnka wkładamy pomidory z puszki, czerwoną fasolkę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i podgotowujemy przez 8 minut. Następnie dodajemy podsmażone warzywa oraz przyprawy (curry oraz pieprz). Całość gotujemy jeszcze przez 3 minuty. Podajemy z ryżem lub kaszą. Smacznego
Komentarze