Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Tagliatelle warzywne z ryżem

Tagliatelle warzywne z ryżem
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Makaron z cukinii podawany z ryżem i warzywami.

Składniki

400 g pomidory w puszcze bez skórki
1 szt. ząbek czosnku
2 szt. marchewka
1 szt. cukinia
100 g fasola w puszcze
1 szt. papryka czerwona
1/2 łyżeczka curry
1 szczypta pieprz
2 łyżka olej

Opis wykonania

Rozgrzewamy olej na patelni, następnie dodajemy pokrojoną w paski paprykę. Podsmażamy z każdej strony po 2 minuty. Marchew oraz cukinię ścieramy za pomocą obieraka do warzyw na tagliatelle i dodajemy do papryki. Wszystko podsmażamy przez 6 minut. Do osobnego garnka wkładamy pomidory z puszki, czerwoną fasolkę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i podgotowujemy przez 8 minut. Następnie dodajemy podsmażone warzywa oraz przyprawy (curry oraz pieprz). Całość gotujemy jeszcze przez 3 minuty. Podajemy z ryżem lub kaszą. Smacznego

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych