Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Tapiokowo-bananowe muffiny

Tapiokowo-bananowe  muffiny
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

50 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Muffiny z Tapiokowych Granulek i banana

Składniki

35 g granulat z tapioki
1 szt. banan
1 szt. jajo
40 g odżywka bialkowa smakowa np.kokosowa
40 g masło migdałowe lub orzechowe
1/2 łyżeczka soda oczyszczona

Opis wykonania

Granulki z tapioki zalewamy wodą i moczymy przez cala noc, rano wode odlewamy,dodajemy świeżej i gotujemy ok 10 min, aż będą przeźroczyste (pilnujemy, mieszamy bo lubią przywierać) studzimy. Jajko blendujmy z odżywką, soda i masłem migdałowym, łączymy z ostudzoną tapioką. Przelewamy do foremek sylikonowych, dokładamy pokrojonego banana i pieczemy ok 30 min w 180 stopniach. Pilnujemy , każdy piekarnik piecze inaczej.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych