Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Tarta z kalafiora

Opis wykonania

Coś pysznego, zdrowego i na każdą porę dnia. Nawet warzywne niejadki ja uwielbiają. Zdrowy fast food, na który można sobie pozwolić.

Kalafiora zblanszować, następnie podzielić na różyczki i zblendować. Porządnie odcisnąć z wody i połączyć z jajkiem, parmezanem i ziołami. Powstałą mieszankę wyłożyć na blaszkę (np taka do tarty) i wstawić do nagrzanego do 180 st piekarnika na ok 20 min (funkcja góra dół). tak podpieczony spód smarujemy sosem pomidorowym, na którym układamy plasterki szynki ( ewentualnie kawałki piersi kurczaka) posypujemy pomidorkami koktajlowymi a na wierzch układamy krążki mozzarelli. Posypać ziołami i włożyć ponownie do piekarnika do momentu aż ser się roztopi i lekko zarumieni. Tarta/pizza nadaje się do jedzenia zarówno na ciepło jak i na zimno i jest wyśmienita w smaku. tak naprawdę jak to do każdej pizzy można do niej dodać każdy dodatek bo kalafior to uniwersalne warzywo które smakuje idealnie z wszystkim

Bosch do kuchni