Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Tarta ze szparagami i serem pleśniowym

Tarta ze szparagami i serem pleśniowym
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Ilość ocen: 2)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Wytrawna tarta ze szparagami i kremowym serem pleśniowym. Dosłownie rozpływa się w ustach.

Składniki

1 szt. Ciasto francuskie
2 szczypta Sól, pieprz
12 szt. Szparagi
5 szt. Pomidorki koktajlowe
150 g Ser pleśniowy kremowy
200 g Śmietanka 30%
1 szt. Jajko

Opis wykonania

Ciasto francuskie rozciągamy, wykładamy je na blaszkę. Śmietankę mieszamy z jajkiem, doprawiamy solą i pieprzem, wlewamy na spód. Ser pleśniowy kroimy w plasterki, układamy na sosie. Szparagi dokładnie myjemy, odcinamy końcówki, układamy w małych odstępach na tarcie. Pomidorki przekrawamy na pół, układamy pomiędzy szparagami. Tartę wkładamy do nagrzanego do 200*C piekarnika, pieczemy przez 25 minut.
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 2
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Nastassia Mamaieva
Doskonała ❤️ dodałam jeszcze odrobinę czosnku oraz ziół prawansalskich.
Patrycja Lewandowska
Bardzo szybki i sprawdzony sposób, a wygląda efektownie :) Przepis jest tak uniwersalny, że można zrobić go z różnymi dodatkami. Ja w moim dodałam jeszcze szynkę
Toporkiewicz
Idealna na przyjęcie i inne okazje, polecam dodac odrobine boczku, wyszła perfekcyjna!
PaniG
Wyborny smak, nawet wybrednym posmakuje!