Tarta ze szparagami i serem pleśniowym
4 porcje
Średnie
5 (Ilość ocen: 2)
Wytrawna tarta ze szparagami i kremowym serem pleśniowym. Dosłownie rozpływa się w ustach.
Składniki
1 szt. Ciasto francuskie
2 szczypta Sól, pieprz
12 szt. Szparagi
5 szt. Pomidorki koktajlowe
150 g Ser pleśniowy kremowy
200 g Śmietanka 30%
1 szt. Jajko
Tarta ze szparagami i serem pleśniowym
Tarta ze szparagami i serem pleśniowym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Ciasto francuskie rozciągamy, wykładamy je na blaszkę. Śmietankę mieszamy z jajkiem, doprawiamy solą i pieprzem, wlewamy na spód. Ser pleśniowy kroimy w plasterki, układamy na sosie.
Szparagi dokładnie myjemy, odcinamy końcówki, układamy w małych odstępach na tarcie. Pomidorki przekrawamy na pół, układamy pomiędzy szparagami.
Tartę wkładamy do nagrzanego do 200*C piekarnika, pieczemy przez 25 minut.
Komentarze