


Buraki są bardzo wdzięcznym produktem do zrobienia wegańskiego tatara. W towarzystwie awokado i dodatków takich jak czerwona cebula i kolendra będzie z pewnością gwiazdą stołu.
Czerwoną cebulę posiekaj bardzo drobno, przełóż do dwóch miseczek. Wyciśnij sok z limonki.
Buraka posiekaj w drobniejszą kostkę, przełóż do pierwszej miseczki z cebulą, dodaj miód, łyżkę posiekanej kolendry, połowę soku z limonki, oliwę i sól do smaku, całość dobrze wymieszaj.
Awokado pokrój w większą kostkę, przełóż do drugiej miseczki z cebulą, a następnie dodaj łyżkę posiekanej kolendry, połowę soku z limonki, oliwę i sól do smaku, całość dobrze wymieszaj.
Na talerzu ułóż obręcz. Najpierw ułóż warstwę tatara z awokado, później z buraka, wierzch udekoruj listkami kolendry.