Tatar z buraków
![Tatar z buraków](https://akademiasmaku.pl/storage/7967/conversions/tatar-z-burakow-5156-single.webp)
2 porcje
30 min
Łatwe
Buraki są bardzo wdzięcznym produktem do zrobienia wegańskiego tatara. W towarzystwie awokado i dodatków takich jak czerwona cebula i kolendra będzie z pewnością gwiazdą stołu.
Składniki
1 duży ugotowany burak
1 mała czerwona cebula
1 awokado
½ limonki
1 łyżeczka miodu
2 łyżki posiekanej kolendry
2 łyżki oliwy z oliwek
Tatar z buraków
Tatar z buraków
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![Krok 1](https://akademiasmaku.pl/storage/10421/conversions/LfQuOwrbTmCzyV-thumb.webp)
Czerwoną cebulę posiekaj bardzo drobno, przełóż do dwóch miseczek. Wyciśnij sok z limonki.
Buraka posiekaj w drobniejszą kostkę, przełóż do pierwszej miseczki z cebulą, dodaj miód, łyżkę posiekanej kolendry, połowę soku z limonki, oliwę i sól do smaku, całość dobrze wymieszaj.
![Krok 2](https://akademiasmaku.pl/storage/10422/conversions/j45rlFNNJW6vSn-thumb.webp)
Awokado pokrój w większą kostkę, przełóż do drugiej miseczki z cebulą, a następnie dodaj łyżkę posiekanej kolendry, połowę soku z limonki, oliwę i sól do smaku, całość dobrze wymieszaj.
![Krok 3](https://akademiasmaku.pl/storage/10423/conversions/GNZY7KeKOIGNSV-thumb.webp)
Na talerzu ułóż obręcz. Najpierw ułóż warstwę tatara z awokado, później z buraka, wierzch udekoruj listkami kolendry.
Komentarze