Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Buraki są bardzo wdzięcznym produktem do zrobienia wegańskiego tatara. W towarzystwie awokado i dodatków takich jak czerwona cebula i kolendra będzie z pewnością gwiazdą stołu.

Składniki

1 duży ugotowany burak
1 mała czerwona cebula
1 awokado
½ limonki
1 łyżeczka miodu
2 łyżki posiekanej kolendry
2 łyżki oliwy z oliwek

Opis wykonania

Czerwoną cebulę posiekaj bardzo drobno, przełóż do dwóch miseczek. Wyciśnij sok z limonki.

Buraka posiekaj w drobniejszą kostkę, przełóż do pierwszej miseczki z cebulą, dodaj miód, łyżkę posiekanej kolendry, połowę soku z limonki, oliwę i sól do smaku, całość dobrze wymieszaj.

Awokado pokrój w większą kostkę, przełóż do drugiej miseczki z cebulą, a następnie dodaj łyżkę posiekanej kolendry, połowę soku z limonki, oliwę i sól do smaku, całość dobrze wymieszaj.

Na talerzu ułóż obręcz. Najpierw ułóż warstwę tatara z awokado, później z buraka, wierzch udekoruj listkami kolendry.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych