Tatar z buraków

2 porcje
30 min
Łatwe
Składniki
Tatar z buraków
Tatar z buraków
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Czerwoną cebulę posiekaj bardzo drobno, przełóż do dwóch miseczek. Wyciśnij sok z limonki.
Buraka posiekaj w drobniejszą kostkę, przełóż do pierwszej miseczki z cebulą, dodaj miód, łyżkę posiekanej kolendry, połowę soku z limonki, oliwę i sól do smaku, całość dobrze wymieszaj.

Awokado pokrój w większą kostkę, przełóż do drugiej miseczki z cebulą, a następnie dodaj łyżkę posiekanej kolendry, połowę soku z limonki, oliwę i sól do smaku, całość dobrze wymieszaj.

Na talerzu ułóż obręcz. Najpierw ułóż warstwę tatara z awokado, później z buraka, wierzch udekoruj listkami kolendry.
Komentarze