Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Buraki są bardzo wdzięcznym produktem do zrobienia wegańskiego tatara. W towarzystwie awokado i dodatków takich jak czerwona cebula i kolendra będzie z pewnością gwiazdą stołu.

Składniki

1 szt. - buraka (ugotowanego)
1 szt. - cebuli czerwonej
1 szt. - awokado
½ szt. - limonki
1 łyżeczka - miodu
2 łyżki - posiekanej kolendry
2 łyżki - oliwy z oliwek

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
265 kcal
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
14.5 g
Błonnik
3 g
Białko
4.4 g
Sól
0 g

Opis wykonania

Krok 1

Czerwoną cebulę posiekaj bardzo drobno, przełóż do dwóch miseczek. Wyciśnij sok z limonki.

Buraka posiekaj w drobniejszą kostkę, przełóż do pierwszej miseczki z cebulą, dodaj miód, łyżkę posiekanej kolendry, połowę soku z limonki, oliwę i sól do smaku, całość dobrze wymieszaj.

Krok 2

Awokado pokrój w większą kostkę, przełóż do drugiej miseczki z cebulą, a następnie dodaj łyżkę posiekanej kolendry, połowę soku z limonki, oliwę i sól do smaku, całość dobrze wymieszaj.

Krok 3

Na talerzu ułóż obręcz. Najpierw ułóż warstwę tatara z awokado, później z buraka, wierzch udekoruj listkami kolendry.

Porada Szefa

W jaki sposób łatwo wyczyścić kielich blendera?

Chcesz szybko i sprawnie umyć kielich blendera po zakończeniu miksowania? Zamiast myć go ręcznie, wykorzystaj sam blender do tego zadania.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Liczba ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Lalaxo
Czeka na wyłożenie na talerze tuż przed przejściem gości:)

Powiązane przepisy