Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Torcik czekoladowy z Grand Marnier i pomarańczami

Torcik czekoladowy z Grand Marnier i pomarańczami
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Czekoladowy tort z likierem Grand Marnier i filetami z pomarańczy.

Składniki

3 tabliczki czekolady 80%
1 kostka masła
5 jajek
160 g cukru
50 g mąki
30 ml likier Grand Marnier
1 pomarańcza
Papier pergaminowy
Świeża mięta

Opis wykonania

Czekoladę rozpuść z masłem. Jajka ubij z cukrem. Następnie połącz czekoladę z jajkami i mąką. Całość odłóż w chłodne miejsce na 12 godzin.

Z pomarańczy zrób filety i namocz je w likierze.

Porada

Jak roztopić czekoladę bez obaw o jej przypalenie? Odpowiedź jest prosta! Wykorzystaj palnik Wok w płycie gazowej marki Bosch i nie martw się więcej o przypalone potrawy.

Bosh Logo
Bosh

Ciastka piecz w 170 stopniach przez około 10 min.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych