Torcik czekoladowy z Grand Marnier i pomarańczami
4 porcje
30 min
Średnie
Czekoladowy tort z likierem Grand Marnier i filetami z pomarańczy.
Składniki
3 tabliczki czekolady 80%
1 kostka masła
5 jajek
160 g cukru
50 g mąki
30 ml likier Grand Marnier
1 pomarańcza
Papier pergaminowy
Świeża mięta
Torcik czekoladowy z Grand Marnier i pomarańczami
Torcik czekoladowy z Grand Marnier i pomarańczami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Czekoladę rozpuść z masłem. Jajka ubij z cukrem. Następnie połącz czekoladę z jajkami i mąką. Całość odłóż w chłodne miejsce na 12 godzin.
Z pomarańczy zrób filety i namocz je w likierze.
Porada
Jak roztopić czekoladę bez obaw o jej przypalenie? Odpowiedź jest prosta! Wykorzystaj palnik Wok w płycie gazowej marki Bosch i nie martw się więcej o przypalone potrawy.
Ciastka piecz w 170 stopniach przez około 10 min.
Komentarze