Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Mocno truskawkowy mrożony deser na bazie prawdziwych owoców idealnie gasi pragnienie i chłodzi nasz organizm w upalne dni.

Składniki

1 kg truskawki
1 szklanka woda
3/4 szklanka cukier
2 łyżka sok z cytryny

Opis wykonania

Sposób przygotowania 1. Wodę gotować z cukrem do momentu aż cukier całkowicie się rozpuści, pozostawić do ostygnięcia. 2. Truskawki umyć, usunąć szypułki, zblendować a następnie połączyć z cukrem rozpuszczonym w wodzie, dodać sok z cytryny i dokładnie wymieszać. Przełożyć do plastikowego naczynia, przykryć folią spożywczą i wstawić do zamrażalnika na około 6 godzin.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
bsylvia
Pyszny truskawkowy sorbet, zdecydowanie można jeść przez cały rok - polecam!