Truskawkowy sorbet
4 porcje
Średnie
Mocno truskawkowy mrożony deser na bazie prawdziwych owoców idealnie gasi pragnienie i chłodzi nasz organizm w upalne dni.
Składniki
1 kg truskawki
1 szklanka woda
3/4 szklanka cukier
2 łyżka sok z cytryny
Truskawkowy sorbet
Truskawkowy sorbet
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Sposób przygotowania
1.
Wodę gotować z cukrem do momentu aż cukier całkowicie się rozpuści, pozostawić do ostygnięcia.
2.
Truskawki umyć, usunąć szypułki, zblendować a następnie połączyć z cukrem rozpuszczonym w wodzie, dodać sok z cytryny i dokładnie wymieszać. Przełożyć do plastikowego naczynia, przykryć folią spożywczą i wstawić do zamrażalnika na około 6 godzin.
Komentarze